renaat

Eigenwijze Nederlandstalige Band

 

RENAAT DEVOS - ZANGER

 

 

Geboren in 1964 en komend uit een kunstminnend gezin. Zijn vader had een kunstgalerij op de Kwaremont in Kluisbergen. Hij kreeg de kunst letterlijk ingelepeld. Vanaf zijn jonge jaren was het duidelijk dat Renaat iets ging doen in de creatieve sector van het leven. Zijn ouders lieten hem naar de muziekacademie gaan en daar leerde hij gitaar, piano en saxofoon spelen, maar toch ging zijn voorkeur uit naar zingen.

 

Als bandlid van Ninix (rock) speelde hij o.a. in het voorprogramma van wijlen Bram Vermeulen. Een 5-tal jaren geleden besloten Renaat en enkele vrienden om Kieviev op te richten; ook met deze formatie verzorgde hij voorprogramma’s van onder meer Johan Verminnen Jelle Cleymans, Voice male en andere groten. Renaat schrijft alle teksten zelf en houdt zich bezig met de muzieklijnen.

 

“zijn verzamelde persoonlijkheid kan je omschrijven als een onvermoeibaar zwaailicht, een nerveuze Kameléon tussen diverse muziekstijlen, een man met woorden en verhalen en met stem als instrument.” Momenteel gaat alle energie naar zijn nieuwe band Vonk waar het allemaal iets harder en luider mag.

Copyright © - VONK - All Rights Reserved